Je nieuwe gewicht vasthouden

Afvallen en je gewicht vasthouden

Geef jezelf dat inzicht

Afgevallen, een slanker figuur en een betere conditie? Dan straal je waarschijnlijk net zo als die vriendin van mij die afgevallen is. En terecht, want afvallen en een goed gewicht bereiken is iets om trots op te zijn. Het is een prachtprestatie die getuigt van wilskracht en doorzettingsvermogen.

Maar dat gewicht ook behouden vergt misschien nog wel meer. Want in de loop der jaren zie je vaak bij mensen die afgevallen zijn, het gewicht weer stijgen. Heel stiekempjes komen die zwaar bevochten kilo’s er weer bij. En dat is jammer! Vooral omdat dat het niet goed is voor je zelfvertrouwen. Omdat die nieuw aangeschafte garderobe achter in de kast verdwijnt en ook omdat je je gezondheid er geen plezier mee doet. Een te hoog gewicht is immers een risico voor het krijgen van hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en diabetes mellitus. Wat zou het mooi zijn als je je streefgewicht ook langdurig weet vast te houden.

Hoe? Ik heb er een boek over geschreven: “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht”. Want het is vooral een kwestie van inzicht en jezelf heel goed kennen. Weten waar je zwakke momenten zitten en hoe je je daar tegen kunt wapenen. Weten wat jouw gezonde gewoontes zijn en die koesteren. Je ongezonde gewoontes herkennen en die proberen om te draaien. Het is ook leren hoe je kunt genieten van eten, zonder dat je er te dik van wordt. Weten hoe je je maaltijden op een lekkere en gezonde manier bereidt, en wat een gezonde maaltijd is. En het is ook inzetten op de beweging die je nodig hebt, elke dag minder zitten en weten hoe je rust en regelmaat in je leven brengt. Juist omdat rust en regelmaat een weldaad kunnen zijn voor je gewicht.

Puur gezond

Je maakt het jezelf gemakkelijker als je het op de PuurGezond manier doet. PuurGezond is namelijk geen streng dieet, PuurGezond bestaat niet uit gekke eetregels en PuurGezond kent geen verboden. PuurGezond is lekker eten en volop genieten, terwijl je gewicht er wel bij vaart.

Het boek verschijnt begin november. En vind je het lastig er in je eentje mee aan de slag te gaan? Door heel Nederland verspreid vind je praktijken van diëtisten, gewichtsconsulenten en andere professionals die werken met PuurGezond. Al deze professionals kunnen je helpen bij het bereiken en vasthouden van een gezond gewicht. Geef jezelf dat inzicht, gun jezelf PuurGezond!

bron website Puurgezond

Related Post