keukenkastje

Je keukenkastje

Je Keukenkastje …

Voor de cliënten in mijn praktijk die het lastig vinden om zonder kant & klare produkten te koken of die het gewoon leuk vinden om nieuwe dingen te leren of tips te lezen!
Met dank aan PuurGezond.nl

Dit boek leert je koken uit je keukenkastje en is gebaseerd op 2 stappen. Stap 1: zorg dat in je keukenkastje altijd een paar voedzame basisproducten staan, inclusief een aantal gedroogde kruiden en specerijen. Stap 2: combineer zo’n keukenkastingrediënt met 2 verse ingrediënten. Resultaat? Een heerlijke maaltijd zonder veel boodschappen te hoeven doen en zonder dat het bereiden veel tijd en moeite kost. De basisingrediënten waarvoor de auteurs hebben gekozen zijn: blik kikkererwten, zak rijst, blik tomatenblokjes, pak bloem, pot pindakaas, doosje eieren, pak pasta, blik kokosmelk, reep chocolade, pak melk, specerijen en andere smaakmakers. Elk recept is aangevuld met (verse) ingrediënten uit de winkel die ook veelal al eerder aangekocht kunnen worden zoals roomboter, Parmezaanse kaas, noten en limoenen.

Naar lust variëren

De auteurs adviseren de recepten in het boek eerst op de letter te volgen. Dan weet je immers zeker dat het lukt. Je hoeft niet veel kookervaring te hebben. De recepten zijn duidelijk met opgave van aantal personen/porties en (voor)bereidingstijd. Onderaan het recept staan alle ingrediënten ook nog eens in de vorm van tekeningen en symbolen. Is het recept geslaagd en in de smaak gevallen? Ga dan variëren en vervang de kikkererwten in de rodepaprikadip bijvoorbeeld door het blikje cannellinibonen dat je nog hebt staan. Of gebruik als er geen flespompoen verkrijgbaar is, aardappels voor de pompoendumplings. Voor wie zelf variëren lastig vindt, staan bij ieder basisrecept 3 variaties. Veel van de recepten zijn voorzien van kleurenfoto’s van het gerecht. Kortom een fijn kookboek, zonder ingewikkelde of dure ingrediënten, voor de doordeweekse maaltijd.

Boekje kopen?

Keukenkastje; Koken uit de voorraadkast, Eve O’Sullivan en Rose Reynolds, Becht, ISBN 9789023014997, 216 pagina’s € 24,95

Related Post