gezond-eten

Gezonder eten steeds vaker prioriteit

Gezonder eten steeds vaker prioriteit

Gezonder eten staat ook dit jaar op de eerste plaats van goede voornemens voor het komende jaar. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken, waaronder een consumentenonderzoek van supermarktketen PLUS waaraan 2270 consumenten deelnamen.

In 2017 zal gezond eten weer een aandachtspunt zijn. Belangrijke voornemens van consumenten zijn het drinken van meer water en het meer eten van groente en fruit. Supermarkt PLUS wilt gezondheid aanmoedigen door zowel op het schap als online en in het magazine informatie over gezondheid te geven.

Gemak

Consumenten gaven in het consumentenonderzoek van PLUS aan ook komend jaar meer groenten te willen eten, maar ze willen wel van gemak voorzien worden. PLUS speelt daar met nieuwe producten op in. Groentefriet, stamppotmixen en groentespaghetti zijn daar voorbeelden van. Ook andere producten zijn door de supermarktketen verbeterd in samenstelling: de hoeveelheid zout en suiker is in bijvoorbeeld ontbijtgranen, vruchtendranken, sauzen en soepen verlaagd. Ook komen er steeds meer producten in het schap die passen binnen de Schijf van Vijf. Hierbij kan worden gedacht aan peulvruchten uit de diepvries of kindertoetjes.

Water in plaats van frisdrank

Ook heeft een grote verandering plaatsgevonden rond suikerhoudende frisdrank. Waar eerder suikerhoudende frisdrank en sap werd verkocht, is nu water in trek, optioneel met een smaakje. De stijging van deze waterproducten is maar liefst 18 procent. PLUS heeft hier naar eigen zeggen een bijdrage aan geleverd door de communicatie op het schap. Met drie kleuren (oranje, geel en blauw) informeert de supermarkt de consument over de hoeveelheid calorieën die in de frisdrank aanwezig is. De informatie over de calorieën en de hoeveelheid suiker in de frisdranken zou de consument moeten helpen bij het maken van een gezondere keuze.

Begeleiding nodig

Dat vind ik goed nieuws! Ik zou het geweldig vinden om mensen daarbij te helpen en begeleiden! Neem gerust eens contact met mij op.

Bron: voeding.nu

Related Post