Via huisarts of eigen initiatief!

Gezondheidsproblemen kunnen een belemmering vormen in je dagelijks leven. Ben je weleens vermoeid, last van pijntjes, vaak dorst, hartkloppingen of andere klachten? Misschien is er sprake van beginnende diabetisch of andere moderne ziektes. Bespreek dit met je huisarts. Mocht er sprake zijn van de onderstaande aandoeningen, dan kan ik u helpen doormiddel van de juiste voeding.

Een aantal voorbeelden

  • Diabetes type 2: Ik begin met het verzamelen van informatie. Niet alleen over voedings- en eetgewoontes, maar ook andere info die te maken kan hebben met de leefstijl. Voeding komt bij diabetes toch vaak uit op het starten met minder koolhydraten (beperkt of streng), meer vezels en eiwitten, en voldoende vet. Daarnaast kijk ik ook naar vitamines en mineralen.
  • Verhoogde bloeddruk: gedeeltelijk is bovenstaand van toepassing, maar vooral ook het aandeel zout in de voeding zal aandacht krijgen.
  • Afwijkende bloedwaarden: Cholestrol, vitamine status, zoals Vitamine D. Per persoon per situatie kan de aanpak verschillen. Afwijkende bloedwaarden kan te maken hebben met het cholesterolgehalte, vitamine status zoals vitamine D en eventueel ontstekingswaarde.
  • Buik- of darmklachten Heb jij klachten als buikkrampen, een opgeblazen gevoel, pijn, winderigheid of een te harde of te zachte ontlasting? Dan is er wellicht sprake van een intolerantie zoals lactose of histamine intolerantie of een prikkelbare darm (PDS). Bij deze klachten gaan we samen kijken waar de klachten vandaan zouden kunnen door een aantal mogelijkheden uit te sluiten.

Bovenstaande is slechts een greep uit veel voorkomende aandoeningen. Het kan heel goed zijn dat jouw vraag hier niet bij staat.

Als uw huisarts constateert dat u een van de bovenstaande voeding gerelateerde klachten of gezondheidsproblematiek heeft, kan de huisarts u doorverwijzen naar een diëtist. Ook kunt u op eigen initiatief aan uw huisarts vragen of u naar mij kan worden doorverwezen omdat u specifieke vragen/klachten heeft. Wacht niet langer en maak een afspraak.

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.