Het traject Puurgezond kunt u volgen bij Cora Berndt - Diëtist

PUURGEZOND©!

Lekker eten/drinken zonder pakjes, zakjes of ander ‘kant&klaar’ … Hoe doe je dat? PuurGezond eten is niet ingewikkeld! Er zijn veel recepten en tips. Boodschappen doen wordt dan lastig? Nee hoor, Puur Gezond eten dat is toch echt gewoon in je supermarkt te vinden! Je weet op den duur in welk gangpad je niet moet lopen… Puur Gezond werkt volgens een pyramide-vormige maaltijdschijf, maar dan uitgebreider. Wel heel simpel.

Wat is gezonde voeding?

Gezond willen we allemaal zijn (of worden). Vaak voelen we ons gezond, maar kan er toch al één en ander in je lichaam gaande zijn waardoor je ongemerkt een ziekte ontwikkelt, bijvoorbeeld diabetes type 2 of buikklachten die ongemerkt steeds vervelender en/of pijnlijker worden. Vooral een gezond gewicht is iets wat belangrijk is, maar wat de meeste mensen ook graag zouden wensen. Supermarkten staan vol met artikelen die niet vallen onder gezond voedsel/drinken. Steeds zijn er conflictsituaties door wat je zou willen en wat haalbaar is.  Hoe kan je nou onderscheid maken tussen gezond en ongezond, en is er een tussenweg? Hoe voeding (eten en drinken) lekker en tegelijk ook gezond kan zijn: dat kan via die tussenweg, daar kan ik iedereen die dat wil bij helpen. Met “nooit op dieet” naar een gezond gewicht, een gezond lijf en meer energie omdat je je goed voelt.

En elke week verschijnt er een nieuwsbrief van PuurGezond vol inspiratie op de website van PuurGezond. Naast het volgen van de website is het een goed idee om met je diëtist te bekijken hoe ver je mee wilt gaan in de wereld van PuurGezond, zodat het wel bij je persoonlijke voorkeuren past of dat het past bij een voeding of dieet dat gevolgd moet worden (omdat je wilt afvallen/ groeien of dat om medische redenen gevolgd moet worden. PuurGezond is vooral voor gezonde mensen die bewuster en gezonder willen eten. Inmiddels zijn er ook informatie- en receptenboeken voor mensen met diabetes 2 en voor mensen met hart&vaatziekten.

Laat het traject van PuurGezond je helpen naar jouw ideale gewicht en lichaam.

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.