Gezondheid & Voeding - Cora Berndt Diëtist

Gezondheid & Voeding

Gezond willen we allemaal zijn (of worden). Vaak voelen we ons gezond, maar kan er toch al één en ander in je lichaam gaande zijn waardoor je ongemerkt een ziekte ontwikkelt, bijvoorbeeld diabetes type 2 of buikklachten die ongemerkt steeds vervelender en/of pijnlijker worden.

De maatschappij is veranderd, er zijn telkens nieuwe modetrends in de kledingbranche, er zijn tal van eetmomenten mogelijk in alle straten op alle tijden van de dag. Supermarkten staan vol met artikelen die niet vallen onder gezond voedsel/drinken. Steeds zijn er conflictsituaties door wat je zou willen en wat haalbaar is.  Hoe kan je nou onderscheid maken tussen gezond en ongezond, en is

er een tussenweg? Hoe voeding (eten en drinken) lekker en tegelijk ook gezond kan zijn: dat kan via die tussenweg, daar kan ik iedereen die dat wil bij helpen. Altijd passend bij elke situatie: cru gezegd: van arm tot rijk, van laag opgeleid tot hoog opgeleid, van normaal volksvoedsel tot eten op niveau van  een 5 sterren restaurant. Met “nooit op dieet” naar een gezond gewicht, een gezond lijf en meer energie omdat je je goed voelt. Daar kan je aan wennen!  Gezondheid is niet te koop, gezonde voeding is wel te koop.

Wat naast voeding effect heeft op gezondheid, dat zijn:  voldoende slaap, humor, voldoende geluksmomenten, bewegen, mensen om je heen, muziek, collega’s, je nuttig voelen, complimenten krijgen, een luisterend oor,  relativerend vermogen, knuffelen, vrienden en familie, veiligheid…. Een lange lijst dus. En een klein deel daarvan haal je bij de diëtist.

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.