Gezondheid & Voeding - Cora Berndt Diëtist

Gezondheid & Voeding

Gezond willen we allemaal zijn (of worden). Vaak voelen we ons gezond, maar kan er toch al één en ander in je lichaam gaande zijn waardoor je ongemerkt een ziekte ontwikkelt, bijvoorbeeld diabetes type 2 of buikklachten die ongemerkt steeds vervelender en/of pijnlijker worden.

De maatschappij is veranderd, er zijn telkens nieuwe modetrends in de kledingbranche, er zijn tal van eetmomenten mogelijk in alle straten op alle tijden van de dag. Supermarkten staan vol met artikelen die niet vallen onder gezond voedsel/drinken. Steeds zijn er conflictsituaties door wat je zou willen en wat haalbaar is.  Hoe kan je nou onderscheid maken tussen gezond en ongezond, en is

er een tussenweg? Hoe voeding (eten en drinken) lekker en tegelijk ook gezond kan zijn: dat kan via die tussenweg, daar kan ik iedereen die dat wil bij helpen. Altijd passend bij elke situatie: cru gezegd: van arm tot rijk, van laag opgeleid tot hoog opgeleid, van normaal volksvoedsel tot eten op niveau van  een 5 sterren restaurant. Met “nooit op dieet” naar een gezond gewicht, een gezond lijf en meer energie omdat je je goed voelt. Daar kan je aan wennen!  Gezondheid is niet te koop, gezonde voeding is wel te koop.

Wat naast voeding effect heeft op gezondheid, dat zijn:  voldoende slaap, humor, voldoende geluksmomenten, bewegen, mensen om je heen, muziek, collega’s, je nuttig voelen, complimenten krijgen, een luisterend oor,  relativerend vermogen, knuffelen, vrienden en familie, veiligheid…. Een lange lijst dus. En een klein deel daarvan haal je bij de diëtist.