Emotie eten de BAAS - Cora Berndt is gespecialiseerd in het emotie eten

EMOTIE-ETEN-de BAAS© specialist

Snaaibuien, Stress, frustratie, moe: (koel-)kast = je beste vriend? Of wanneer gezelligheid de reden is om te veel calorieën naar binnen te werken? Hoe kan je uit dit gedragspatroon komen?

Het traject ‘Emotie eten’ is een verstoorde relatie met voeding en eten…

Emotie eten heeft regelmatig of zelfs dagelijks een sterke invloed op je gedachten en je stemming. En (bijna) elke dag zijn er goede voornemens.

Top 10 van gedrag en situaties die emotie eten uitlokken:

  • Alles of niets
  • Streng lijnen
  • Te hoge verwachtingen
  • Iedereen wil de hele dag wat van me
  • Verjaardagen, aanbod van gebak /traktaties, een etentje
  • Geen vaste structuur
  • Alleen thuis zijn
  • Te laat thuis, te moe om te koken
  • Ontevredenheid en verveling

Emotie eten als voorspeller

Emotie eten blijkt een belangrijke voorspeller van overgewicht/ gewichtstoename en ziektes. Fysieke prikkels bij negatieve emoties worden verward met hongerprikkels. Een dieet werkt dan averechts: het onvermijdelijke falen van een dieet helpt je alleen maar verder de put in.

Probeer te achterhalen wat je gevoel is op het moment dat je de neiging hebt om naar eten te grijpen. En op welke momenten (tijdstippen/dagen) dat meestal is en in welke situaties die gevoelens overheersen. Ontdek waar je werkelijk behoefte aan hebt…

De juiste begeleiding voor Emotie eten.

Begeleiding bij Emotie Eten de Baas is erop gericht om je bewust te worden van je eetgedrag en je daarbij behorende gevoelens te onderkennen. Stapsgewijs proberen we te komen tot gedragsbeheersing, meer zelfvertrouwen en zelfkennis. En ten slotte het komen tot een gezond(er) gewicht en/of meer zelfwaardering en zelfkennis, herkenning van het ongewenste gedrag en de kunst om jezelf niet alles te willen ontzeggen, maar jezelf ook uitspattingen durven en kunnen veroorloven of gunnen om daarna de draad weer op te kunnen pakken. Je leert de juiste handvatten te vinden waarmee je jezelf op het goede pad houdt.

Laat emotie eten jou niet de baas worden en maak een afspraak met mij.

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.