Over Praktijk Voeding en Leefstijl

Wie is Cora Berndt?

“Welkom bezoek(st)ers van mijn website,

Mijn naam is Cora Berndt, ik ben diëtist. Aan de Hanzehogeschool te Groningen vond mijn 4-jarige opleiding tot diëtist plaats. Naast mijn stages in een verpleeghuis en in een ziekenhuis heb ik in 1992 ik een extra stage van een half jaar in Afrika gedaan (In Zimbabwe). Daarna ben ik afgestudeerd in september 1992. Als diëtist startte ik heel verrassend in de dierentuin van Emmen! Ik werk tegenwoordig nog steeds op woensdag in deze dierentuin als diëtist voor de dieren.

De kennis en ervaringen die ik in de dierentuin heb opgedaan zijn zeker van nut in mijn eigen praktijk! Ik startte met “Praktijk Voeding en Leefstijl” in 2014, te Emmen.

Ik ben een buitenmens, groot natuurliefhebster en voorstander van echt eten, zoals mensen horen te eten, zoals Moeder Natuur dat voor ons heeft voorbestemd.”

Cora Berndt - Dietist

Wat is gezonde voeding?

Ik vind het jammer en verontrustend om de zien hoe de mens inmiddels totaal niet meer weet welke voeding normaal is, gezond is. Voeding passend bij ons lichaam en ons verteringssysteem dat al duizenden jaren niet is veranderd. Dit in tegenstelling tot onze voeding en leefstijl, dat in sneltreinvaart wel achteruit is gehold naar een zeer ongezonde situatie… Bijna al onze voeding komt tegenwoordig uit fabrieken, dus ze zijn flink bewerkt om niet snel te bederven, er mooi uit te blijven zien en vooral om miljarden mensen te bieden wat ze willen zien, ruiken en proeven: zout, zoet, vet, perfecte kleuren, en sappig of knapperig…

Mijn motto heb ik overgenomen van Hippocrates van Kos, (Griekse) arts, grondlegger van de westerse geneeskunde omdat hij als éérste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken zag. Hij verkondigde (ik citeer):

Laat uw voeding uw medicijn zijn.  En laat uw medicijn uw voeding zijn!”… Spreek dit maar eens een paar keer hardop uit.

Hoe mooi is dat! We kunnen zoveel aan onze gezondheid doen via onze voeding!

Als diëtist ben ik informeel, ik leg zoveel mogelijk uit in ‘Jip&Janneke’ taal over hoe, wat en waarom. Ik besteed niet alleen aandacht aan voeding, maar ook aan gewoontes, gedrag, emoties, slaap, beweging en ontspanning. Dus aan de gehele leefstijl.

Ik verstrek bij voorkeur geen dieetlijsten omdat ieder mens verschillend is!

 

Mijn speerpunten:

  • Emotie-eten-deBaas: eten en snaaien buiten normale maaltijden om, dus ongewild groeien.
  • Begeleiding bij verwijzingen via de (huis)arts: diabetes, hart&vaat ziekten, darmklachten, etc.
  • Relatie Gezondheid en Ziekte/Voeding en Natuurlijke voeding.
  • PuurGezond©, lekker eten zonder pakjes, zakjes: DAT KÁN!
  • Het traject overgewicht/afvallen, obesitas en/of maagverkleining/bariatrische chirurgie

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.