Over gezonde voeding en leefstijl…
Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Hanzehogeschool HBO voor Voeding & Diëtetiek  in Groningen. Vanaf maart 1993 ben ik werkzaam als diëtist in Emmen.

Mijn praktijk bevindt zich aan de Waanderweg 64, 7812 HZ te Emmen.

Ieder mens heeft zijn/haar eigen gewoontes ontwikkeld gedurende zijn/haar levensjaren en hier houd ik natuurlijk rekening mee bij het geven van adviezen. Een voedingsadvies, een dieetadvies en een leefstijladvies is dus altijd een advies op maat, passend bij jouw situatie, omdat geen mens hetzelfde is!

Cora Berndt | Diëtist Emmen en omgeving

Als het gaat om gezondheid en gezonde voeding vind ik  ‘natuurlijk eten’ de beste keus: dat betekent kiezen voor zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen.

Eenmaal in de supermarkt lijkt het alsof ‘natuurlijk eten’ best ingewikkeld is. Het wordt de consument moeilijk gemaakt om voor natuurlijke producten te kiezen. De schappen staan vol met producten, vaak met een gezondheidslogo of met claims op het etiket. Ook staan er foto’s op de verpakkingen die meer beloven dan ze kunnen waarmaken. Daarmee worden verkeerde verwachtingen geschept.

Van bewerkte voedingsmiddelen kan men over het algemeen in kortere tijd meer eten waardoor men ongemerkt meer calorieën binnen krijgt.

Natuurlijke voedingsmiddelen zijn rijk aan voedingsstoffen. Daarentegen bevatten bewerkte voedingsmiddelen vaak minder voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen, maar bevatten ze meer suikers, zout en vet.

Mijn praktijk adres

Mijn praktijk houd ik aan de Waanderweg 64, 7812 HZ in Emmen.

Heeft u voorkeur voor een bezoek aan huis, dan is dit in overleg met mij te regelen. Dat geldt ook voor een telefonisch consult of een email-consult.

Specialismen

U kunt bij mij terecht voor advies en begeleiding bij o.a.

  • Adviezen over gezonde voeding
  • Adviezen over natuurlijke voeding / Begeleiding volgens PuurGezond© Lees meer
  • Adviezen over voedingssupplementen en probiotica
  • Begeleiding naar een gezond gewicht:  overgewicht/ondergewicht. Lees meer
  • Begeleiding bij het koolhydraatbeperkt dieet. Lees meer
  • Buik/darmklachten/PDS (buikpijn, darmkrampen, verstoorde darmflora, diarree, verstopping of combinatie, winderigheid, etc.)
  • Emotie-etendeBaas ©Lees meer
  • Etiketten lezen, bewust eten, bewust inkopen. Lees meer
  • Adviezen voor sportvoeding voor recreant en fanatiekeling. Lees meer

Presentaties, lezingen, proeverijen met
uitleg…

Er zijn naast mogelijkheden voor adviezen en begeleiding ook mogelijkheden voor presentaties en/of lezingen (met of zonder beleving van gezonde lekkernijen), zowel voor volwassenen als voor kinderen. Neem gerust contact op wanneer je iets bijzonders of iets op maat wilt hebben of voor een specifieke situatie.

Prijs afspraak op maat.