Tarieven

In 2022 zijn de kosten voor begeleiding/ hulp/ adviezen bij een diëtist bij verzekeraars weer vastgelegd op ongeveer rond de €15-17,- per kwartier, soms iets er onder, soms iets er boven, dit verschilt per verzekeraar. Let op: elk jaar moet elke Nederlander ook eerst zijn eigen bijdrage betalen. In 2022 is dat een bedrag van € 385 ,- . Wanneer de eigen bijdrage voldaan is, kan er gebruik gemaakt worden van de 3 uur begeleiding bij een diëtist die vergoed wordt door de verzekeraar. Na die 3 uur is het afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Voor Covid patiënten is er per jaar 7 uur diëtetiek beschikbaar bij je verzekeraar. Je moet hiervoor een verwijsbrief hebben van een arts.

Tarieven

Omschrijving Prijs rond/nabij
Screening zonder verwijsbrief €15,00
Eerste consult (50 – 60 minuten) €70,50**
Uitwerktijd in overleg €30,00
Vervolg consult lang (40 – 45 minuten) €45,00
Vervolg consult (25 – 30 minuten) €35,25
Kort of weegconsult (15 minuten) €17,23***
Email of telefonisch consult €15,00
Emotie eten de baas consult €75,00
Uittoeslag bij huisbezoek €23,00
Niet nagekomen 1e consult* €60,00
Niet nagekomen vervolgconsult* €23,50

* niet nagekomen consulten, tenzij 24 uur van te voren afgemeld, worden altijd in rekening gebracht.
Je ontvangt aan het eind van de maand een factuur.

Uitwerktijd is de tijd die na een (eerste) consult nodig is voor het uitwerken van je gegevens en het maken van een persoonlijk advies. Dit gebeurt altijd in overleg.

Uit-toeslag bij huisbezoek is de vergoeding van reiskosten en reistijd. Deze kosten worden niet verrekend met je vergoeding voor dieetadvisering, en niet met het wettelijke verplicht eigen risico.

Vergoeding zorgverzekering:

iedere zorgverzekering heeft 3 uur in het standaard / basis pakket. Dit wordt wel verrekend met het eigen risico.

Sommige aanvullende pakketten hebben nog extra vergoeding voor diëtist.

Vergoeding ketenzorg:

Zit je bij de huisarts in de ketenzorg Diabetes Mellitus, CVRM (hart en vaatziekten) of COPD, dan heb je 3-4 uur per 12 – 15 maanden vergoeding. Dit gaat niet van je eigen risico af.

Niet-gecontracteerde zorg is zorg:

  • Als er geen zorgverzekering is.
  • Als het bedrag of de uren van de basisverzekering zijn overschreden.
  • Als het bedrag of de uren van de basis en aanvullende verzekering zijn overschreden.

Als er sprake is van niet gecontracteerde zorg, ontvang je aan het eind van de maand een factuur met daarin bovenstaande tarieven.

Na een mooie tijd van helpen, uitleggen, begeleiden, tekenen op flip-overs, oefenen op "de matjes",  Emotie-eten-de-Baas en soms heel persoonlijke en soms verdrietige momenten en gesprekken over voeding en voedsel en snaaimomenten met mijn patiënten en cliënten, plus natuurlijk de momenten van trots, blijdschap en lachbuien met patiënten heb ik besloten om te stoppen met mijn praktijk... In december 2022 zal ik mijn laatste afspraken hebben, vanaf 15 december is de praktijk definitief gesloten. Daarna verwijs ik mijn cliënten/patiënten door naar de diëtisten van Previtas in De Leefstijlstraat, Waanderweg 50 te Emmen. Iedereen is echter vrij om te kiezen voor een andere diëtist. 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in Emotie eten (eten, snoepen, snaaien wanneer er geen honger is, maar trek omdat: het een rotdag was, om iets te vieren, of wegens verdriet of onrust, op de bank met laptop of tv... of omdat je het gewoon verdiend hebt, of uit gewoonte), die mensen kunnen kijken op de website van Emotie-eten-deBaas: daar staan alle specialisten op de website vermeld, met foto en waar ze hun praktijk hebben en hun contactgegevens.